Luonto on ihan käsittämättömän ihmeellinen! Mökin pihalta löytyneet pikkuruiset "aivot" päätyvät ihan pian herkulliseen piirakkaan.
Äidin raparperipiirakka
4 munaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua margariinia
2 dl maitoa
raparperia
sokeria
vanilliinisokeria
Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot, rasva ja maito muna-sokerivaahtoon. Levitä uuninpellille ja lisää pinnallepaloitellut ja sokerissa nopeasti keitetyt raparperit. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele kypsän piirakan päälle sokeria ja nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Voi että, mikä söpöliini ! Maistuuko raparperi erilaiselta, kun se poimitaan noin pikkuisena ?
VastaaPoistaKyllä se huomattavasti miedompi maultaan noin pienenä oli. Nyt tein uudestaan isoista varsista ja maku oli aikas yty.
VastaaPoista