21. kesäkuuta 2011
Raparperipiirakka ranskankermalla
Tämän piirakan ohjeen löysin Headisulta täältä. Hän puolestaan oli löytänyt sen Maku-lehdestä 4/2006. Tuunasin ohjetta vähän.
Pohja:
100 g margariinia (tai voita)
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Raparperihilloke:
5-10 dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
Täyte:
150 g ranskankermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Keitä raparperinpaloja vesitilkassa ja sokerissa, kunnes rakenne pehmenee hillomaiseksi eli noin 5-10 min.
Yhdistä pohjan kuivat aineet sekä huoneenlämpöinen margariini. Nypi murumaiseksi ja lisää muna. Painele taikina pyöreään vuokaan (halkaisija noin 25-30 cm). Paista pohjaa 200 asteessa 5 minuuttia.
Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit. Lisää raparperi ja ranskankermaseos pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 25-30 min, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Piirakasta tuli aika makeaa, mutta tosi tosi hyvää! Kuppi kahvia ja pallo vaniljajäätelöä kylkeen, niin avot!
Ja täällä... tuo lautanen joita silittelin Citymarketissa. Piiraskin on varmaan hyvää.
VastaaPoistaLautaset oli hyvässä alennuksessa Iittalan tehtaanmyymälässä. En voinut olla ostamatta...
VastaaPoista