13. heinäkuuta 2011
Kinkkupiirakka
Tämä piirakka äänestettiin herkulliseksi äänin 8-0, kolmessa sukupolvessa. Resepti on periytynyt isosiskon jo edesmenneeltä anopilta.
Sinikka-mummun kinkkupiirakka
(pellillinen)
pohja:
2,5 dl perunamuusia
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
250 g margariinia
1-2 dl vettä
päällinen:
4 munaa
2 dl ruokakermaa
170 g Aura-juustoa
150 g juustoraastetta
1/2 sipuli
350 g savukinkkurouhetta
Käytä perunamuusin loput tai tee muusi pussista. Sulata rasva ja sekoita kaikki aineet. Muusin paksuus vaikuttaa tarvittavan veden määrään. Levitä uunivuoalle. Paista pohjaa 225 asteessa 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Pilko sipuli. Sekoita munat ja lisää kerma. Lisää muna-kermaseokseen kaikki loput aineet. Huom! Sipulia ei paisteta. Kumoa piirakkapohjan päälle ja paista vielä 20 minuuttia.
Tästä tulikin mun lempparipiirakka, vaihdoin vain Aura-juuston pelkkään tuoreeseen paprikaan, kun meidän nuoriso ei niin välitä sinihomeesta :)
VastaaPoistahei,vehnäjauhot voi korvata sämpyläjauhoilla,ovat terveellisimpiä!
VastaaPoistaKestääkö tällainen piirakka hyvin pakastamisen?
VastaaPoistaKestää pakastamisen hyvin!
PoistaKestää pakastamisen hyvin!
VastaaPoistaOtsikossa puhutaan pellillisestä. Ohjeessa puhutaan vuokasta. Riittääkö tämä tavalliselle uunipellille?
VastaaPoistaAineiden määrän huomioiden pitäisi riittää pellilliseen siis korkealaitaiseen, ettei täyte valu paistaessa uuniin🤔
VastaaPoistaOnko täytteen nestettä riittävästi pellilliselle? Pitäisikö olla enemmän?
VastaaPoistaEi onnistunut.. Pohjasta tuli kova. 😑
VastaaPoistaLaita osa perunajauhoja 👍
VastaaPoista