25. maaliskuuta 2012

Wienerpullat kummitädin reseptillä


Näiden ihanien pullien ohje on vuosien takaa kummitädiltäni. Pullien rakenne on rapean wienermäinen ja täyte niiiin herkullinen.

WIENERPULLAT

150 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
2 munaa
3/4 dl maitoa
50 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g voita
100 g tomusokeria

Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Sekoita munat, maito ja hiiva keskenään. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja kauli se levyksi.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä taikinapohjalle. Rullaa taikina ja leikkaa noin 1-2 cm:n paloiksi.

Siirrä pullat muffinssivuokiin ja kohota. Voitele munalla ja ripottele sokeria päälle. Paista 225 asteessanoin 10 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Pullaa, nam! Täytyy varmaan alkaa leipomishommiin, niin herkun näköinen on tuo.

    VastaaPoista
  2. Olin kadottanut ja unohtanut tämän pulla-ohjeen kunnes mieheni pyysi leipomaan niitä pullia joista hänen isänsä piti.(Isä kuoli 33vuotta sitten).Sattumalta löysin tämän ohjeen silloin nimenä oli joku muu.Kiitos tästä.

    VastaaPoista
  3. Tää on ihan bueno juttu ja suosittelen tekemään 😁

    VastaaPoista
  4. Minulla sama ohje, mutta jauhot ja voi nypitään. Sen jälkeen lisätään muut. Vaatii pitkän kohotusajan.

    VastaaPoista
  5. Olen tehnyt kyllä täytettä muuntamalla. Kanelia ja vaniljasokeria lisännyt. Oikein hyvää.. 😋

    VastaaPoista
  6. Kohotus ilmeisesti vain silloin kun jo vuoassa..

    VastaaPoista
  7. Kohotin ennen paistoa uunissa 50 asteessa 20min. Tuli hyviä.

    VastaaPoista
  8. Resepti kuulostaa hienolta ja kuva saa veden kielelle.😋 Varmistaisin ennen leipomista, onko oikea maidon määrä 3/4 litraa eli 7,5 dl? Kiitos paljon jo etukäteen!
    -Leipurimummo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on desejä, 3/4 dl, eli 0,75 dll. Tämä ei ole pullataikinaa 😏

      Poista
  9. Onko taikinan tarkoitus olla kuin piparkakkutaikinaa? Minulla ei taikina nouse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan itselleni:) Olen erehdyksessä laittanut tuplamäärän jauhoja, huoh!

      Poista