Näiden ihanien pullien ohje on vuosien takaa kummitädiltäni. Pullien rakenne on rapean wienermäinen ja täyte niiiin herkullinen.
WIENERPULLAT
150 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
2 munaa
3/4 dl maitoa
50 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g voita
100 g tomusokeria
Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Sekoita munat, maito ja hiiva keskenään. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja kauli se levyksi.
Sekoita täytteen ainekset ja levitä taikinapohjalle. Rullaa taikina ja leikkaa noin 1-2 cm:n paloiksi.
Siirrä pullat muffinssivuokiin ja kohota. Voitele munalla ja ripottele sokeria päälle. Paista 225 asteessanoin 10 minuuttia.
Pullaa, nam! Täytyy varmaan alkaa leipomishommiin, niin herkun näköinen on tuo.
VastaaPoistaOlin kadottanut ja unohtanut tämän pulla-ohjeen kunnes mieheni pyysi leipomaan niitä pullia joista hänen isänsä piti.(Isä kuoli 33vuotta sitten).Sattumalta löysin tämän ohjeen silloin nimenä oli joku muu.Kiitos tästä.
VastaaPoistaTää on ihan bueno juttu ja suosittelen tekemään 😁
VastaaPoistaMinulla sama ohje, mutta jauhot ja voi nypitään. Sen jälkeen lisätään muut. Vaatii pitkän kohotusajan.
VastaaPoistaOlen tehnyt kyllä täytettä muuntamalla. Kanelia ja vaniljasokeria lisännyt. Oikein hyvää.. 😋
VastaaPoistaKohotus ilmeisesti vain silloin kun jo vuoassa..
VastaaPoistaJuu
PoistaKohotin ennen paistoa uunissa 50 asteessa 20min. Tuli hyviä.
VastaaPoistaResepti kuulostaa hienolta ja kuva saa veden kielelle.😋 Varmistaisin ennen leipomista, onko oikea maidon määrä 3/4 litraa eli 7,5 dl? Kiitos paljon jo etukäteen!
VastaaPoista-Leipurimummo
Se on desejä, 3/4 dl, eli 0,75 dll. Tämä ei ole pullataikinaa 😏
PoistaOnko taikinan tarkoitus olla kuin piparkakkutaikinaa? Minulla ei taikina nouse.
VastaaPoistaVastaan itselleni:) Olen erehdyksessä laittanut tuplamäärän jauhoja, huoh!
Poista