26. huhtikuuta 2012
9. huhtikuuta 2012
Kinkku-parsakaalipasta
Helppo ja nopea pasta syntyy melkein mistä vaan. Tänään tyhjensin pakastinta ja käytin kinkkurouhetta ja parsakaalia.
KINKKU-PARSAKAALIPASTA
täysjyväspagettia (250 g)
1 pss parsakaalia pakasteena
öljyä paistamiseen
1 sipuli
rasia savukinkkurouhetta (300 g)
2 dl ruokakermaa (15 %)
loraus vasikanfondia
pippuria
Keitä pastaa, kunnes aikaa on 3 minuuttia jäljellä. Lisää silloin sekaan parsakaalit.
Silppua sipuli. Paista öljyssä ja lisää sekaan kinkkurouhe. Kuumenna ja lisää kerma. Mausta fondilla.
Valuta pasta ja parsakaalit. Laita takaisin kattilaan ja yhdistä sekaan kinkkusoosi. Mausta pippurilla.
1. huhtikuuta 2012
Paistettu parsa öljy-etikka-soijakastikkeella
Parsaviikot jatkuvat, sillä parsa on nyt parhaimmillaan. Se on tuoretta ja napakkaa.
Tällä kertaa paistoin parsaa voissa ja tein kylkeen pienen kastikkeen, jota voi käyttää myös kevyenä dippinä.
PAISTETTU PARSA & ÖLJY-ETIKKA-SOIJAKASTIKE
tuoretta parsaa
paistamiseen voita
loraus oliiviöljyä
loraus valkoviinietikkaa
loraus soijaa
Poista napsauttamalla parsan sitkeä osa. Kuumenna voi ja paista parsoja noin 3 minuuttia, kunnes saavat kauniin värin.
Sekoita öljy, viinietikka ja soija. Lorauta parsojen päälle tai dippaa parsat kastikkeeseen.