8. tammikuuta 2011

Hilkka Ahteen broitsu

700 g kanan rintafileitä
700 g parsakaalia
aromisuolaa
1 l tuoreita herkkusieniä
3 rkl voita
2-3 dl lihalientä
2-3 dl kermaa
6 rkl vehnäjauhoja
valkopippuria
2 rkl kevytmajoneesia
1 rkl currya
1 siruunan mehu
150 g juustoraastetta
korppujauhoja

Paista kanoja 180 asteessa noin tunti.
Keitä parsakaalit ja valmista sienimuhennos. Lisää muhennokseen majoneesi ja mausteet sekä osa juustoraasteesta.
Levitä uunivuokaan ensin parsakaali, sitten kypsennetyt, luuttomat ja paloitellut kanat sekä sienimuhennos. Pinnalle korppujauhoja sekä loppu juustoraaste.
Paista 220 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäisen ohjeen olen napannut vuosia sitten jostain naistenlehdessä olleesta Hilkka Ahteen haastattelusta. Sienimuhennoksen tilalla voi käyttää myös valmista purkkiherkkusienikeittoa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mummoni teki minulle aina tätä ruokaa joskus 2000-luvun alkupuolella. Tavallaan muunnelma Chicken Divan -ruoasta, johon tulee kanaa, parsakaalia ja juustoista bechamellkastiketta. Mummo tosin laittoi pitkälti kevytmajoneesia kastikkeeksi. Oli saanut reseptin naapurin Mantilta.