24. huhtikuuta 2011

Pasta Carbonara Sikke Sumarin tapaan

Pasta Carbonara on nopeimpia ja herkullisimpia ruokia minun makuuni. Sen tulee olla mehevää ja maukasta sekä runsaalla mustapippurihunnulla kuorrutettua. Tänään tein Carbonaran Sikke Sumarin ohjetta mukaillen.

1 pss Pirkan tuoretagliatellea
1 pkt Lidlin miedosti savustettua ja valmiiksi pilkottua pekonia
2 munaa
120 g parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippuria (ja suolaa) myllystä

Paista pekoni pannulla . (Jos kaapista löytyy valkosipulia, paista myös se.) Sekoita munat kevyesti ja lisää raastettu parmesaani. Keitä tuorepasta kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Yhdistä pasta ja tilkka keitinvettä pekonin sekaan pannulle. Lisää myös kananmuna-juustoseos. Sekoita nopeasti. Ole tarkkana, että muna ei hyydy (eli mene munakkaaksi), vaan massa jää pehmeäksi ja mehukkaaksi.
Pyöräytä päälle runsaasti mustapippuria ja tujaus suolaa. Nauti heti! Vaikka puutarhalehteä lukien.

Ei kommentteja: