19. maaliskuuta 2011

Metsästäjänleike

Jostain syystä olen aina tykännyt metsästäjänleikkeestä. Lieneekö jäänyt huoltoasemaravintoloista vai muinaisesta Pihvinki-ravintolasta mieleen. On maistuvaa, mutta myös helppo ja nopea tehdä.

Pikainen metsästäjänleike kahdelle

2 kpl paneroitua porsaanfilettä (kaupasta löytyi Pouttua)
pieni purkki viipaloituja herkkusieniä tai tuoreita
(sipulia)
2 dl kermaa (käytin 10 % ruokakermaa)
mustapippuria myllystä
hulaus soijaa (ehkä 2-3 rkl)

Paista fileet voi-öljy-seoksessa noin 3-4 minuuttia per puoli. Nosta kypsyneet leikeet sivuun ja lisää kerma pannulle sienten kanssa. (Jos käytät tuoreita, niin paista ne sipulin kera ensin erikseen.)
Lisää soija ja pippuri. Kiehauta, kunnes neste menee kasaan ja kastike on sopivan paksua.

Tarjoile esim. tuorepastan kera tai paahda leipäviipaleet leikkeiden alle. Päälle laitoin vielä pari salvian lehteä.



Huomenna juhlitaan perheen kesken iskän 70-vuotisjuhlia. Lupasin tehdä ruuan, ja päivänsankarin pyynnöstä tarjolla on riistakäristystä ja perunamuusia.

Ei kommentteja: