12. maaliskuuta 2011

Broileria Saltimbocca


Olen jo pitkään suunnitellut Saltimboccan tekoa. Tänään natsasi. Oli salviaa, prosciuttoa ja broilerfileitä. Ohje on monista eri resepteistä sovellettu. Ja hyvää tuli, sillä suorastaan hyppäsi suuhun!

Broileria Saltimbocca à la Sanna

4 maustamatonta broilerfileetä
12 isoa salvianlehteä
8 viipaletta prosciuttokinkkua
voita
suolaa, pippuria

kastike:
3 dl kiehuvaa vettä
1 rkl vasikanfondia
1 dl omenamehua
1 rkl omenaviinietikkaa
2-3 rkl Maizenaa kylmässä vesitilkassa
1/2 dl kermaa

Laita fileiden päälle 3 salvianlehteä. Kääri 2 kinkkuviipaletta kunkin fileen ympärille. Paista voissa 4 minuuttia per puoli. Suolaa ja pippuroi. (Paistoin 4 filettä kahdessa erässä ja laitoin jo paistetut uunivuokaan 150 asteiseen uuniin odottamaan.)
Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja lisää siihen fondi, omenamehu ja omenaviinietikka. Lisää pannulle, jossa olet paistanut fileet. (Älä pese pannua, sillä paistetussa voissa on tallella hyvä kanan ja kinkun maku.) Sekoittele ja lisää kanafileet. Anna kiehua 4-5 minuuttia. Nosta kanat takaisin uunivuokaan ja lisää pannulle Maizena-suurus. Kiehauta pari minuuttia ja lisää kerma.
Nauti tagliatellen tai rosmariiniperunoiden kera.


Keväisen päivän ja oman hyvän oloni keskellä luen uutisia Japanin katastrofista. Ja yritän muistaa, miten kaikki voi muuttua yhdessä hetkessä. 

Ei kommentteja: