2. heinäkuuta 2011

Sitruunapasta


En ole suuri sitruunan ystävä. Saattaa kulua vuosia, että edes ostan sitruunoita kotiin. Mutta rakastan sitruunakakkua, sitruunamuffinsseja, sitruunasoodaa ja sitruunaista simaa.

Näistä lähtökohdista tartuin Antti Vahteran ja Visa Nurmen sitruunapastaohjeeseen kirjassa Yksinkertaiset yhdessä. Hiukan sortteerasin ohjetta ja vähensin sitruunan määrää.


Sitruunapasta kahdelle

200 g tagliatellea (kaapissa oli vain spagettia)
1 dl kermaa (käytin 10-prosenttista)
25 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
parmesan-raastetta
suolaa, pippuria
tuoretta basilikaa tai persiljaa (ei ollut)

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu puolikkaasta. Keitä pasta. Kaada kerma omaan kattilaan ja lisää voi. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää sitruunamehu. Sekoita ja lisää kastike pastan joukkoon. Raasta reilusti parmesania ja rouhi mustapippuria myllystä sekä ripottele ruususuolaa päälle.

Pasta oli minun pehmään makuuni ehkä liiankin kirpsakka, vaikka vähensinkin sitruunan kolmannekseen ohjeesta. Mutta kirjaa uskallan suositella!

Ei kommentteja: