13. heinäkuuta 2011

Kinkkupiirakka

 

Tämä piirakka äänestettiin herkulliseksi äänin 8-0, kolmessa sukupolvessa. Resepti on periytynyt isosiskon jo edesmenneeltä anopilta.

Sinikka-mummun kinkkupiirakka
(pellillinen)

pohja:
2,5 dl perunamuusia
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
250 g margariinia
1-2 dl vettä

päällinen:
4 munaa
2 dl ruokakermaa
170 g Aura-juustoa
150 g juustoraastetta
1/2 sipuli
350 g savukinkkurouhetta

Käytä perunamuusin loput tai tee muusi pussista. Sulata rasva ja sekoita kaikki aineet. Muusin paksuus vaikuttaa tarvittavan veden määrään. Levitä uunivuoalle. Paista pohjaa 225 asteessa 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Pilko sipuli. Sekoita munat ja lisää kerma. Lisää muna-kermaseokseen kaikki loput aineet. Huom! Sipulia ei paisteta. Kumoa piirakkapohjan päälle ja paista vielä 20 minuuttia.

10 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Tästä tulikin mun lempparipiirakka, vaihdoin vain Aura-juuston pelkkään tuoreeseen paprikaan, kun meidän nuoriso ei niin välitä sinihomeesta :)

paakari kirjoitti...

hei,vehnäjauhot voi korvata sämpyläjauhoilla,ovat terveellisimpiä!

Anonyymi kirjoitti...

Kestääkö tällainen piirakka hyvin pakastamisen?

Maifuud kirjoitti...

Kestää pakastamisen hyvin!

Maifuud kirjoitti...

Kestää pakastamisen hyvin!

EijaK kirjoitti...

Otsikossa puhutaan pellillisestä. Ohjeessa puhutaan vuokasta. Riittääkö tämä tavalliselle uunipellille?

Anonyymi kirjoitti...

Aineiden määrän huomioiden pitäisi riittää pellilliseen siis korkealaitaiseen, ettei täyte valu paistaessa uuniin🤔

Anonyymi kirjoitti...

Onko täytteen nestettä riittävästi pellilliselle? Pitäisikö olla enemmän?

Linnea Borealis kirjoitti...

Ei onnistunut.. Pohjasta tuli kova. 😑

Anonyymi kirjoitti...

Laita osa perunajauhoja 👍