6. huhtikuuta 2013

Hempeän oranssi kukkakaalikeitto


Idean tähän keväisen hempeään kukkaalikeittoon sain Valion resepteistä klik. Käytin kuitenkin lihaliemikuution tilalla kanafondia ja kerman vaihdoin purkilliseen raejuustoa. Näin ohje somasti myös keveni.

PORKKANA-KUKKAKAALIKEITTO
1 kukkakaali (pienehkö)
1 porkkana
1 l vettä
1,5 rkl kanafondia
2 dl raejuustoa

Pilko kukkakaali. Kuori porkkanaja pilko palasiksi. Keitä fondilla maustetussa liemessä kypsiksi eli noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto. Lisää raejuusto, soseuta vielä kerran. Tarjoile heti.

Koristin keiton salvialehdillä, jotka sopivat yllättävän hienosti keiton makuun. Keittoon sopisi raejuuston tilalle myös kookosmaito. Silloin keitto saisi hiukan itämaista twistiä. Taidanpa kokeilla ensi kerralla, vaikka oivallista oli näinkin.

Ei kommentteja: