7. huhtikuuta 2013

Kanaa Saltimbocca simppelisti

 

TV koukuttaa, erityisesti ruokaohjelmat. Aamulla tuli MasterChef tai joku vastaava kokkisota, jossa tehtiin italialaista ruokaa. Voittaja teki Saltimboccaa vasikasta, minä ajattelin kokeilla samaa kanasuikaleista. Kylkeen tein ensimmäistä kertaa kesäkurpitsatagliatellea.

Kokeilu kannatti, oli todella hyvää! Combo toimii.

KANAA SALTIMBOCCA SIMPPELISTI

300 g maustamattomia broilersuikaleita
kourallinen tuoreita salvianlehtiä
4 siivua prosciuttokinkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja
loraus (1-2 rkl) valkoviinietikkaa
voita paistamiseen

Kuumenna nokare rasvaa, lisää kanasuikaleet ja puolet salvianlehdistä. Paista noin 8 minuuttia ja lisää sekaan ronskisti suikaloitu prosciutto. Jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lisää vähän voita, valkoviinietikka ja loput salviat. Pyörittele hetki. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.

KESÄKURPITSATAGLIATELLE

1 kesäkurpitsa
vettä
suolaa

Pese kesäkurpitsa hyvin ja leikkaa päät pois. Suikaloi kurpitsa pituussuuntaan juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Lisää kesäkurpitsasuikaleet suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä pari minuuttia. Valuta.

Ei kommentteja: