23. tammikuuta 2011

Porkkanakakku

pohja:
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g voita sulatettuna
5 dl porkkanaraastetta
(tai 4 dl porkkanaraastetta ja 1 dl ananasmurskaa)

kuorrutus:
1 rasia sulatejuustoa
1 prk rahkaa
1 rkl maitoa
1 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
3 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää voin ja raasteen kanssa vaahtoon. Kaada taikina voideltuun 30 cm:n, matalaan vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 min. Voit kostuttaa kakkua mehulla. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä kakulle.

Alkuperäinen ohje Valion Kodin ruokavuosi 1998 -lehdykkeestä.

Ei kommentteja: