24. tammikuuta 2012

Fiinimpi pinaattikeitto




Pakkaslenkin päälle teki mieli kuumaa keittoa. Pakastimesta löytyi pussi pakastepinaattia, ja Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista kiinnostava ohje, jota lähdin sovittelemaan. Siitä syntyi

Vuohenjuustolla pehmitetty pinaattikeitto
(kahdelle)

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
1-2 rkl  valkoviinietikkaa

1 rkl voita
1 kukkurallinen rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 pss eli 150 g pakastepinaattia
parin sentin pala pehmeää vuohenjuustoa
suolaa
(rouhaus pippuria myllystä)
keitettyjä kananmunia tai raejuustoa

Pilko sipulit ja paista öljyssä. Lisää pannulle valkoviinietikka ja anna pehmetä.

Sulata voi kattilassa ja lisää jauho. Sekoita, mutta älä ruskista. Lisää maito ja anna kuumeta kiehumispisteeseen. Lisää pinaatti ja sipulit ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa myös vuohenjuusto ja anna kokonaan sulaa. Mausta reilusti suolalla, ja tarjoile keitettyjen kananmunien tai raejuuston kera. Minä pyöräytin vielä myllystä pippuria annoksen päälle.

Keitosta tuli paksua ja pehmeää, johon sipulipalat antoivat mukavia sattumia. Vuohenjuusto toi keittoon maukkaan pehmeän vivahteen.

2 kommenttia:

Petriina kirjoitti...

Onpa herkullinen ohje ! Pinaaattikeitto on herkkuani. Tätä pitää kokeilla.

Sanuliini kirjoitti...

Pinaattikeittoa tulee tosi harvoin tehtyä itse, ja yleensäkään pinattiruokia. Seuraavaksi ajattelin kokeilla pinaatti-pekonisalaattia tuoreesta pinaatista.