26. tammikuuta 2012

Pinaatti-pekonisalaatti


Karppaus ja karkkaus ovat nykyään kova sana. Päivällä karppia, illalla karkkia.

Tänään päätin kokeilla Fanni & Kaneli -blogista löytämääni lämmintä pinaatti-pekonisalaattia oman jää- ja ruokakaapin aineksista. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Lämmin pinaatti-pekonisalaatti
(2 isoa annosta)

1 pkt pekonia
1 pieni punasipuli
rasiallinen kirsikkatomaatteja
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
400 g tuoretta pinaattia
suolaa ja mustapippuria

Saksi pekonisiivut pieniksi kuutioiksi ja paista keskilämmöllä pannulla. Nosta sivuun ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin. Kypsennä suikaloitu sipuli pannulla pekoninrasvassa pehmeäksi eli noin 5 minuuttia.
Lisää pannulle kirsikkatomaatit, viinietikka ja sokeri. Kuumenna välillä sekoittaen muutama minuutti ja lisää huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Sekoittele kevyesti ja anna höyrystyä, kunnes pinaatti pehmentyy ja muuttaa väriään syvän vihreäksi. Rouhi valmiin salaatin päälle suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja: