21. maaliskuuta 2012
Tahmainen seesamikana
Näin ohjeen tähän riivittyyn, siirappisen tahmaiseen kanaan useammassakin blogissa. Ainakin Soppaa ja silmukoita sekä Kaikki äitini reseptit, joka mainitsi alkuperäisen ohjeen löytyvän ainakin Very Culinary -blogista täältä, olivat kanaa suositelleet.
Ohje näytti niin mielenkiintoiselta, että päätin arkisena tiistai-iltana sitä kokeilla. Tein heti hiukan muutoksia reseptiin eli vähensin siirapin ja soijan määrää. Käyttämäni määrät löytyvät ohessa.
TAHMAINEN SEESAMIKANA
6 broilerin koipi-reisipalaa (marinoimattomia tai marinadi pois pestynä)
suolaa ja pippuria
1,5 dl vaaleaa siirappia
1 dl soijaa
0,75 dl ketsuppia
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua chiliä
2 rkl Maizenaa
tilkka vettä
seesaminsiemeniä
(kesäsipulia)
Pese marinadi pois ja asettele kanat kannelliseen uunivuokaan. Jos käytät marinoimattomia, niin suolaa ja pippuroi palat. Pilko sipulit.
Yhdistä siirappi, soija, ketsuppi, öljy, chili ja sipulit. Kaada seos kanojen päälle. Laita kansi päälle.
Paista kanoja 150 asteessa 3 tuntia. Pidä kansi koko ajan päällä, sillä se estää kanojen kuivettumisen.
Poista pehmeiksi paistuneista kanoista nahka ja luut. Riivi liha suikaleiksi.
Siivilöi paistoliemi ja kiehauta. Lisää veteen sekoitettu maissijauho ja saosta.
Kaada lientä kanasuikaleiden päälle ja lisää vielä seesaminsiemenet.
Kana oli suloisen tahmaista ja makeaa. Jotenkin coca-colamaista. Kana sopii nautittavaksi riisin kera, mutta oli hyvää yksinkertaisesti salaatinlehteen kääräistynä.
Suosittelen!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Niin minäkin! (suosittelen)Niin helppo toteuttaa ja kerrankin jotakin järkevää niistä alennuksessa olevista koipireisipaloista.Jäi kerrasta repertuaariin.
Kiitos ohjeesta :)
Tämä menee heti kokeilulistalle!!
-Heidi
Lähetä kommentti