25. maaliskuuta 2011

Sushista sisua viikonloppuun


Sairaanakin pitää syödä, mutta mikään ei oikein maistu. Jääkaapissa odotteli jäävuorisalaatti, tuoreet parsat, kurkku ja pikaisesti käytettävä suippopaprika. Mutta kaninruokasalaattia ei tehnyt mieli, vaan jotain ytympää.

Joten sushintekoon! Ja päätin kokeilla temakisushia makisushien lisäksi. Temakisushi on kuin sushia tuutissa ja täältä löytyy näppärä ohje valmistukseen. Kalaa ei tehnyt yhtään mieli, joten valmistin sushit pelkästään kasviksista. Riittävästi makua antaa soija ja wasabi. Ja jäävuorisalaatti antoi hauskan rapeuden.

Temakisushien kanssa kannattaa käyttää täysin kuivia aineita, sillä esim. märkä salaatinlehti kostuttaa nopeasti merilevän. Rullat jäivät ehkä aavistuksen löysiksi. Sulkemiseen käytin vettä, joissain ohjeissa saman asian ajaa tippa wasabia.


Parsan nuppu on kuin lisko... Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja: