16. huhtikuuta 2011
Aivoja pihamaalta eli raparperipiirakka
Luonto on ihan käsittämättömän ihmeellinen! Mökin pihalta löytyneet pikkuruiset "aivot" päätyvät ihan pian herkulliseen piirakkaan.
Äidin raparperipiirakka
4 munaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua margariinia
2 dl maitoa
raparperia
sokeria
vanilliinisokeria
Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot, rasva ja maito muna-sokerivaahtoon. Levitä uuninpellille ja lisää pinnallepaloitellut ja sokerissa nopeasti keitetyt raparperit. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele kypsän piirakan päälle sokeria ja nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Voi että, mikä söpöliini ! Maistuuko raparperi erilaiselta, kun se poimitaan noin pikkuisena ?
Kyllä se huomattavasti miedompi maultaan noin pienenä oli. Nyt tein uudestaan isoista varsista ja maku oli aikas yty.
Lähetä kommentti