13. toukokuuta 2012

Kylmäsavulohi-pastagratiini



Hävikistä herkuksi -teemassa lähdin katsastamaan ruokakaappieni sisältöjä. Pakastimesta löytyi kaksi puolikasta pussia kuivunutta juustoraastetta ja jääkaapista pian vanhaksi menevä kylmäsavulohipaketti. Siitä se googlaus sitten lähti. 

KYLMÄSAVULOHI-PASTAGRATIINI

300 g kuivapastaa
200 g kylmäsavulohta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1,5 dl vettä
1,5 rkl kanafondia
2 tl kuivattua basilikaa
tilkka öljyä
150 g  juustoraastetta
suolaa
mustapippuria 

Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä ja valuta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit, kuullota tilkassa öljyä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja basilika. Anna hautua noin 20 minuuttia. Mausta pastakastike kevyesti suolalla ja mustapippurilla. 

Sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää joukkoon puolet juustoraasteesta. Kaada seos uunivuokaan. Asettele päälle kylmäsavulohisiivut ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Gratinoi 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Pastagratiinin kylkeen nakkasin ison kasan vihreää salaattia ja lohkottuja terttutomaatteja. Yksinkertaista!

Alkuperäinen resepti on Henri Alénin käsialaa ja löytyy täältä.

Ei kommentteja: