3. kesäkuuta 2011
Mirkun mustikkapiirakka
Mökillä maistuu marjapiirakka, ja tänään oli vuorossa diabetestä estävä, terveellinen mustikka. Piirakan alkuperäinen ohje on Mirkulta, kivalta naapurintädiltä, jonka ovikelloa tykkäsin kuulemma pikkutyttönä (alle kolmivuotiaana) soitella. Kävin hakemassa hänet meille kylään ja istuin tädin sylissä koko ajan, kun äiti ja Mirkku juttelivat aikuisten juttuja tai äiti leipoi ja touhusi.
Mirkun marjapiirakka
1 muna
3 1/2 dl sokeria
3 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua margariinia
1/2 l - 1 l mustikoita (myös vadelmista tulee hyvää)
(1 rkl perunajauhoja)
pinnalle vanilliinisokeria ja hienoa sokeria
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää maito, jauhot ja rasva. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää pinnalle marjat. Jos käytät pakastemustikoita, niin sekoita marjojen joukkoon perunajauho. Paista piirasta vielä 15 minuuttia. Ripota pinnalle sokerit.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti