21. kesäkuuta 2011
Raparperipiirakka ranskankermalla
Tämän piirakan ohjeen löysin Headisulta täältä. Hän puolestaan oli löytänyt sen Maku-lehdestä 4/2006. Tuunasin ohjetta vähän.
Pohja:
100 g margariinia (tai voita)
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Raparperihilloke:
5-10 dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
Täyte:
150 g ranskankermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Keitä raparperinpaloja vesitilkassa ja sokerissa, kunnes rakenne pehmenee hillomaiseksi eli noin 5-10 min.
Yhdistä pohjan kuivat aineet sekä huoneenlämpöinen margariini. Nypi murumaiseksi ja lisää muna. Painele taikina pyöreään vuokaan (halkaisija noin 25-30 cm). Paista pohjaa 200 asteessa 5 minuuttia.
Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit. Lisää raparperi ja ranskankermaseos pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 25-30 min, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Piirakasta tuli aika makeaa, mutta tosi tosi hyvää! Kuppi kahvia ja pallo vaniljajäätelöä kylkeen, niin avot!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Ja täällä... tuo lautanen joita silittelin Citymarketissa. Piiraskin on varmaan hyvää.
Lautaset oli hyvässä alennuksessa Iittalan tehtaanmyymälässä. En voinut olla ostamatta...
Lähetä kommentti