Ensimmäisen kerran maistoin halloumia Kyproksen-matkalla joskus 1990-luvun puolivälissä. Rakastuin heti suolaisen juuston jännään rakenteeseen. Silloin halloumia ei saanut kuin erikoiskaupoista, mutta nykyään juustoa löytyy joka lähikaupan hyllyltä.
Ohjeen salaattiin löysin Pippurimylly-blogista täältä.
Tomaatti-halloumisalaatti
500 g kirsikkatomaatteja
2 kesäsipulia varsineen
1 rkl kapriksia
1 ruukku minttua
1 pkt halloumijuustoa
dressing:
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
suolaa, rouhittua mustapippuria
Puolita tomaatit ja hienonna kesäsipulit varsineen. Lisää kapris ja mintunlehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli ja yhdistä se öljyn ja sitruunamehun kanssa. Mausta. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 10 minuuttia. Viipaloi halloumi ja grillaa tai paista kauniin väriseksi. Lisää lämpimät juustopalat salaattiin ja tarjoa heti.
2 kesäsipulia varsineen
1 rkl kapriksia
1 ruukku minttua
1 pkt halloumijuustoa
dressing:
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
suolaa, rouhittua mustapippuria
Puolita tomaatit ja hienonna kesäsipulit varsineen. Lisää kapris ja mintunlehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli ja yhdistä se öljyn ja sitruunamehun kanssa. Mausta. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 10 minuuttia. Viipaloi halloumi ja grillaa tai paista kauniin väriseksi. Lisää lämpimät juustopalat salaattiin ja tarjoa heti.
Huom! Valkosipulin kanssa kannattaa olla tarkkana ja laittaa ohjeen mukaan. Liika valkosipuli (tuplasin ja laitoin kaksi kynttä) peitti herkemmän mintun maun.
2 kommenttia:
Varmaan pakko kokeilla tätä, näyttää niin hyvältä!
On hyvää. Suosittelen! Sopisi hyvin myös juhannuksen buffapöytään.
Lähetä kommentti