8. syyskuuta 2011

Kukkakaaligratiini


Ihana syksy. Sataa! Saa olla kotona ja käpertyä sohvannurkkaan lukemaan puutarha- ja sisustuslehtiä. Ensimmäiset kynttilät on jo poltettu parvekkeella iltojen pimetessä.

Kukkakaaligratiini

kukkakaali
parsakaali
suolaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja

2,5 dl kermaa
2,5 dl keitinvettä
2 dl juustoraastetta
yrttisuolaa
sitruunapippuria

Keitä kaalit puolikypsiksi. Valuta ja laita uunivuokaan.
Kiehauta jauhot sulatetussa rasvassa, mutta älä ruskista. Lisää nesteet. Hauduta 5 minuuttia. Mausta ja lisää juusto. Kaada kastike kaalien päälle ja gratinoi uunissa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja: