8. tammikuuta 2012
Täydellinen lasagne
En ollut vuosiin tehnyt lasagnea, mutta kun vieraaksi oli tulossa seitsemän sukulaista oli aika tarttua vanhaan, hyväksi havaittuun reseptiin. Oli hyvää ja siskontyttö söi kolme lautasellista! Kuva on vuoan viimeisestä syömättömästä nurkasta.
Lasagne
Ragout-jauhelihaseos:
nokare voita
2 pienehköä sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1-2 tl jauhelihamaustetta
1 tl vasikanfondia
1 tl valkopippuria
1 tl oreganoa
Bechamel-kastike:
55 g margariinia tai voita
6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
lasagnelevyjä
150 g emmentaljuustoraastetta
Pilko sipulit ja kuullota voissa. Paista jauheliha. Mausta ja lisää tomaattimurska. Anna poreilla 5-10 min.
Sulata maitokastiketta varten rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito parissa erässä koko ajan sekoittaen. Mausta. Hauduta pienehköllä lämmöllä 10-15 minuuttia.
Levitä ison vuoan pohjalle ohut kerros maitokastiketta. Laita kerros lasagnelevyjä. Sitten ohut kerros jauhelihakastiketta ja sitten taas maitokastiketta. Toista. Viimeiseksi lasagnelevyjä, joiden päälle loppu maitokastike ja juustoraaste.
Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 tunti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Ai että, tämä on kyllä itse tehtynä niiiin hyvää !
Mukavaa alkanutta vuotta sinne !
Kiitos, mukavaa vuoden alkua sinnekin! Lapsen mielestä oli jopa parempaa kuin "äitien tekemä lasagne". Se se on jo varsinainen kehu. Hih!
Wow tämä lasagne näyttää tosi herkulliselta!
Vaikka olen italialainen en koskaan tehnyt lasagnea itse :P Pitäisi aloittaa ja ehkä käyttää sinun reseptia :)
Itsetehty lasagne on niiiiin hyvää. Suosittelen!
Lähetä kommentti