8. tammikuuta 2012

Täydellinen lasagne


En ollut vuosiin tehnyt lasagnea, mutta kun vieraaksi oli tulossa seitsemän sukulaista oli aika tarttua vanhaan, hyväksi havaittuun reseptiin. Oli hyvää ja siskontyttö söi kolme lautasellista! Kuva on vuoan viimeisestä syömättömästä nurkasta.

Lasagne

Ragout-jauhelihaseos:
nokare voita
2 pienehköä sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1-2 tl jauhelihamaustetta
1 tl vasikanfondia
1 tl valkopippuria
1 tl oreganoa

Bechamel-kastike:
55 g margariinia tai voita
6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 tl jauhettua muskottipähkinää

lasagnelevyjä
150 g emmentaljuustoraastetta

Pilko sipulit ja kuullota voissa. Paista jauheliha. Mausta ja lisää tomaattimurska. Anna poreilla 5-10 min.

Sulata maitokastiketta varten rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito parissa erässä koko ajan sekoittaen. Mausta. Hauduta pienehköllä lämmöllä 10-15 minuuttia.

Levitä ison vuoan pohjalle ohut kerros maitokastiketta. Laita kerros lasagnelevyjä. Sitten ohut kerros jauhelihakastiketta ja sitten taas maitokastiketta. Toista. Viimeiseksi lasagnelevyjä, joiden päälle loppu maitokastike ja juustoraaste.

Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 tunti.



4 kommenttia:

Petriina kirjoitti...

Ai että, tämä on kyllä itse tehtynä niiiin hyvää !

Mukavaa alkanutta vuotta sinne !

Sanuliini kirjoitti...

Kiitos, mukavaa vuoden alkua sinnekin! Lapsen mielestä oli jopa parempaa kuin "äitien tekemä lasagne". Se se on jo varsinainen kehu. Hih!

Piparipulla kirjoitti...

Wow tämä lasagne näyttää tosi herkulliselta!
Vaikka olen italialainen en koskaan tehnyt lasagnea itse :P Pitäisi aloittaa ja ehkä käyttää sinun reseptia :)

Sanuliini kirjoitti...

Itsetehty lasagne on niiiiin hyvää. Suosittelen!