8. heinäkuuta 2011
Sipuli-pekonipiirakka
Olen kuullut legendaarisesta sipulipiirakasta. En tiedä, mikä sen salaisuus on, mutta tämä piirakka syötiin iltapalaksi istutusurakan jälkeen. Ja maistuihan se. Mökin puutarha sai taas yhden uuden perennapenkin, pari ruusua ja kaksi lehtipuuta.
Sipuli-pekonipiirakka
pohja:
100 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 muna
täyte:
3-4 isoa sipulia tai 6 pienempää
1 pkt pekonia
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
yrttisuolaa
mustapippuria
Sekoita pohjan aineet ja anna levätä kylmässä täytteen valmistuksen ajan. Pilko sipuli ja paloittele pekoni paistinpannulle ja anna kuullottua ja kypsyä noin 15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan ja lisää sipuli-pekoniseos. Lisää juustoraaste muna-kerma-mausteseokseen ja kumoa piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti