8. heinäkuuta 2011

Sipuli-pekonipiirakka


Olen kuullut legendaarisesta sipulipiirakasta. En tiedä, mikä sen salaisuus on, mutta tämä piirakka syötiin iltapalaksi istutusurakan jälkeen. Ja maistuihan se. Mökin puutarha sai taas yhden uuden perennapenkin, pari ruusua ja kaksi lehtipuuta.

Sipuli-pekonipiirakka

pohja:
100 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 muna

täyte:
3-4 isoa sipulia tai 6 pienempää
1 pkt pekonia
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
yrttisuolaa
mustapippuria

Sekoita pohjan aineet ja anna levätä kylmässä täytteen valmistuksen ajan. Pilko sipuli ja paloittele pekoni paistinpannulle ja anna kuullottua ja kypsyä noin 15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan ja lisää sipuli-pekoniseos. Lisää juustoraaste muna-kerma-mausteseokseen ja kumoa piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja: