21. heinäkuuta 2011

Kesäkurpitsalaatikko


Mökillä kasvaa kurpitsakumpu. Sinne runsaan lehvästön alle oli piiloutunut jättikesäkurpitsa, josta oli ihan pakko tehdä jotain, ennen kuin se kasvaa metriseksi.

Perusohjeen tähän kesäkurpitsalaatikkoon löysin karppaajilta. Tuunasin ohjetta vähän jääkaapista löytyneillä edellisten päivien tacoaineilla. Kelpo ruoka, melkein kuin lasagne, vaikka toinen teini-ikäinen siskonpoika nyrpiskelikin nenäänsä.

Kesäkurpitsalaatikko

1 iso kesäkurpitsa (meillä pituutta 30 cm)
400 g jauhelihaa
2 pientä sipulia
reilusti mausteita (lihaliemikuutio, yrttisuolaa, mustapippuria)
1/2 tlk cheddarjuustodippiä
1/2 tlk tomaattichutneyta
150 g juustoraastetta
1-2 tlk ruokakermaa

Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin viipaleiksi. Paista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta reilusti ja lisää tomaattia tölkistä. Laita puolet kesäkurpitsaviipaleista uunivuoan pohjalle. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla. Levitä jauhelihaseos ja juustodippi päälle. Lisää loput kesäkurpitsaviipaleet. Ripottele juustoraaste ja kumoa lopuksi kerma päälle. Paista 200 asteessa 30-45 minuuttia. (Minä pidin 45 minuuttia.)

Ei kommentteja: