3. heinäkuuta 2011

Mascarpone-mansikat eli punaista ja makeaa

 
Tein elokuvaillan evääksi mascarponesta, mansikoista ja suklaahippukekseistä superhyvää jälkkäriä. Ohjeeseen kehotetaan joka lähteessä lisäämään kermaa, mutta tällä kertaa skippasin lisäkalorit. Ja hyvin toimi näin!


Mascarpone-mansikat

mansikoita
mascarpone-juustoa reilu ruokalusikallinen per annos
tomusokeria
vanilliinisokeria
suklaakeksejä 1-2 per annos (käytin Rainbown halvimpia suklaahippucookieita)

Murskaa suklaakeksit 4-6 osaan. Viipaloi mansikat. Vatkaa kevyesti juuston joukkoon makusi mukaan sokeria. Annostele ainekset kulhoihin: pohjalle keksipaloja, sitten runsaasti mansikkaviipaleita ja koko komeuden ylle reilu lusikallinen juustoa. Nauti niin, että kahmaiset kaikkia kolmea makua lusikkaan yhä aikaa.

Visa Nurmen ja Antti Vahteran Yksinkertaiset yhdessä -kirjasta löytyy pidemmälle viety versio tästä herkusta. Mutta se sitten toisella kertaa.

Ei kommentteja: