11. helmikuuta 2012

Browniet


Helppoa ja nopeaa suklaaleivonnaisohjetta metsästäessäni törmäsin Fannin & Kanelin mailman helpoimmat browniet -ohjeeseen. Löydät sen täältä.

Muokkasin ohjetta, sillä sokeria löytyi kaapista vain desi. Lopputulos oli herkullisen suklainen ja rouskuvan pähkinäinen. Kylkeen olisi sopinut  hyvin nokare kermavaahtoa tai jäätelöpallo.

Browniet

75 g margriinia
1 1/3 dl kaakaojauhetta
2 munaa
1 dl (alkuperäisohjeessa 2 1/2 dl) sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
noin 3 dl pähkinöitä murskattuna (minulla oli sekoitus saksan-, pekaan-, ja cashewpähkinöitä)

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää siihen kaakaojauhe. Lisää margariiniseos munavaahtoon. Sekoita varovasti joukkoon jauhot ja veitsellä pilkotut pähkinät.

Rutistele leivinpaperi ja asettele se 20 x 20 cm:n vuokaan. Levitä taikina ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

2 kommenttia:

Piparipulla kirjoitti...

Nam! En koskaan tehnyt brownija mutta tiedän että ne ovat tosi hyviä ^^
Sinun tekemäsi näyttää hyvältä!

Sanuliini kirjoitti...

Kiitos! Ja oli tosi hyvää. Suorastaan parempaa kuin mitä edellisenä iltana sain paikallisessa laaturavintolassa.