24. heinäkuuta 2011
Valkosuklaa-vadelmaruudut
Eilen juhlittiin kaksospoikien 13-vuotissynttäreitä. Mökille oli kutsuttu kaikki kummit, ja herkkuja oli tarjolla sen seitsemää sorttia mm. valkosuklaa-vadelmaruutuja.
Valkosuklaa-vadelmaruudut
(pellillinen)
150 g voita tai margariinia
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraryynejä
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
5 dl vadelmia
päälle:
100 g valkosuklaata
vadelmia
Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne munavaahtoon. Lisää myös jäähtynyt rasva. Sekoita taikinan joukkoon puolet marjoista. Kaada taikina uunipellille (50 cm). Lisää loppupuoli marjoista taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Raasta suklaa kuuman ja kypsän piirakan päälle. Ripottele koristeeksi vielä vadelmia.
Huom.
Piirakkaan sopivat myös hyvin mansikat ja omenakuutiot.
Suklaan voi sulattaa myös vesihauteessa tai mikrossa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Kuulostaa ja nättää sen verran hyvältä että nappaampa ohjeen mukaani =o)
Ole hyvä :)
Pakko laittaa ohje talteen!
-Heidi
Lähetä kommentti