18. helmikuuta 2011

Kylmäsavulohipasta ja vadelmat kinuskikastikkeella




Toiset suuntaa klubille kuunteleen Pelleä, minä valmistan ison kulhon pastaa ja jälkkäriksi kinuskikastiketta. Ei huono! Pakastimen tyhjennystalkoot ovat taas alkaneet ja tänään oli tuhovuorossa Köyliön-mökin marjat. Jälkiruuaksi valmistui nopeasti kinuskikastike suoraan pakasteesta poimittujen kohmeisten vattujen päälle.

Kylmäsavulohipasta

spagettia  (merkkituote on parempaa kuin halpispasta)
kylmäsavulohta
mustapippuria
Keitä pasta al dente (Barillan kesto oli 8 min). Valuta vesi pois, jätä noin 1/2 dl nestettä. Lisää suikaloitu kala ja sekoittele kattilassa, kunnes kalan punaisuus katoaa, mutta mehukkuus ei. Eli 1-2 minuuttia. Lisää runsaasti mustapippuria myllystä.

Kinuskikastike

2 dl kermaa (jääkaapista löytyi purkki 15 % ruokakermaa)
1,5 dl fariinisokeria
2 tl voita
Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon voi.

On perjantai ja vapaa viikonloppu. Ihanaa! Ja viikon päästä alkaa talviloma!

Ei kommentteja: