30. tammikuuta 2011

Sipuli-pekonimunakas

Munakas on uunissa ja tuoksu on huumaava. Kolesterolimäärä hirvittää, mutta onneksi karppiruokia syö niin paljon vähemmän. (Ja veriarvot on hyvät!) Ällörasvakarppaus alkaa olla jo takana, edessä siintää järkikarppauksen aika.
Niin juu, ja uuni pitäis pestä...

2 sipulia
paketti pekonia
6 munaa
1 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
basilikaa
meiramia
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipulit. Silppua pekoni. Ruskista pannulla. Sekoita munat, kerma ja maito. Mausta kuivatuilla yrteillä. Levitä laakean uunivuoan pohjalle pekoniseos. Kaada munamaito päälle. Levitä päälle viipaloidut tomaatit ja juustoraaste. Paista munakasta 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Alkuperäinen ohje: Maku 5/2009

Ei kommentteja: