13. tammikuuta 2011

Thai-kanaa chilillä, basilikalla ja bambulla

Ihka ensimmäinen itse tehty thai-herkku mukaili tamperelaisen Thai & Laos -ravintolan täydellistä Kai Phad Bai Krapau -annosta. Hyvää! Siis todella hyvää. Ainoastaan kanoja paistoin liikaa, sillä niistä tuli aavistuksen kuivakoita.


oliiviöljyä
300 g maustamattomia kanasuikaleita
1 1/2 dl vettä
3 rkl Thai-kalakastiketta
1 tl sokeria
chilirouhetta tai tuoretta chiliä
nippu Thai-basilikaa
tölkki bambunversoja
(vihreitä pitkäpapuja)

Paista kanat öljyssä kuumalla pannulla. Lisäsin chilirouhetta jo paistovaiheessa. Lisää kalakastike ja sokeri sekä bambu ja puolet silputusta basilikasta. Tarkista kypsyys ja lisää tarpeen mukaan chiliä ja kalakastiketta. Lisää lopuksi basilikasilppu.

Ei kommentteja: